Popis
Koldokol sirup z Pampelišky
Zlaté české ručičky si pro vás tentokrát připravily sladký a znamenitý žlutě zbarvený sirup z výluhu květů smetánky lékařské neboli pampelišky. Kromě výluhu pak sirup tvoří jen kvalitní třtinový cukr a bio citrónová šťáva. Nic víc nebylo potřeba, žádné konzervanty ani barviva. Čeká na vás sladká chuť a jemná květinová vůně připomínající vykvetlé pole pampelišek.
A nejen, že je sirup vynikající. Pampeliška je také navíc známá léčivá bylinka. Pokud vás trápí zánět močových cest, ledvinové kameny, žaludeční či střevní potíže, tak přesně na tyto neduhy se radí použít sílu pampelišek.
Pampeliškový sirup můžete zařadit jako součást pitného režimu, stačí smíchat s vodou nebo perlivou vodou. Osladit si můžete čaj nebo si sirupem polít třeba palačinky i jiné dezerty. Přidat jej můžete do obilninových kaší, jogurtu i tvarohu. A v neposlední řadě, jak se radí, tak při potížích si dejte sirup 3x denně na malé lžičce.
Složení
Třtinový cukr, vodní výluh z pampelišky - smetánky lékařské (Taraxacum officinale) 38 %, bio citrónová šťáva.
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 903 kJ / 216 kcal |
Tuky | < 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 56,0 g |
z toho cukry | 55,0 g |
Bílkoviny | < 0,3 g |
Sůl | < 0,1 g |
Skladování
Po otevření uchovávejte v chladu při teplotě 4-8°C a spotřebujte během 4 týdnů. Sirup nevystavujte přímému slunečnímu záření a extrémním teplotám. Usazenina není na závadu, naopak je známkou toho, že je sirup vyroben z přírodních surovin.
Země původu
Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.