Popis
soba tradiční japonské pohankové nudle
Soba v překladu z japonštiny znamená "pohanka". Japonské nudle soba jsou tenké a dlouhé, podobné tradičním špagetám. Vyrábí se z pšeničné a pohankové mouky a vyznačují se svou přirozenou béžovou barvou. Právě díky své barvě mohou posloužit jako poutavý kontrast na talíři. Jsou ideální jako součást polévek nebo salátů.
Soba nudle jsou oblíbené nejen ve fast foodech, ale i v luxusních restauracích po celém Japonsku. Servírují se na proutěném tácku nebo bambusové podložce.
Použití
Příprava těchto nudlí je rychlá a jednoduchá. Stačí je povařit ve vroucí vodě čtyři minuty, poté je opláchnout a scedit. Poté jsou připravené k podávání jako příloha k vašim oblíbeným pokrmům.
Složení
Pšeničná mouka 84%, pohanková mouka 15%, sůl.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1489 kJ / 356 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 66,0 g |
z toho cukry | 1,4 g |
Bílkoviny | 16,8 g |
Sůl | 1,0 g |
Země původu
Čína
Druh mouky v těstovině | Pohanková |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.