italské semolinové těstoviny spaghetti
Jedná se o těstoviny z vysoce kvalitní tvrdozrnné pšenice - semoliny. Velkou výhodou semolinových těstovin je, že jsou chutnější, mají hezčí barvu, nerozvaří se a i po uvaření si dlouho uchovávají svou pevnou strukturu. Mají také vyšší nutriční hodnotu, která je dána větším podílem minerálů, bílkovin, vlákniny a vitamínů (především skupiny B).
S mořskými plody, rajčaty, česnekem, olejem nebo chilli představují klasickou italskou kuchyni.
Příprava
Vložte těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje a vařte 9 minut.
o výrobci
Společnost RUMMO vznikla v roce 1846 v italském městě Benevento, kde Antiono Rummo začal mlít pšenici a krátce nato začal vyrábět těstoviny. V tradici výroby pokračuje již přes 170 let. Kromě klasických těstoviny nabízí i bezvaječné, či bezlepkové těstoviny.
ZPŮSOB zpRACOVÁNÍ
Po letech neustálého zlepšování představilo RUMMO průlomovou metodu pomalého a tradičního zpracování těstovin: LENTA LAVORAZIONE®. Díky tomu vzniká pasta, která má vysoký obsah bílkovin, což je indikátor použití kvalitní tvrdozrnné pšenice. Výrobce dodnes pro výrobu tvarů používá patentované formy s příměsí bronzu, díky kterým získávají těstoviny charakteristický drsný povrch pro bezkonkurenční absorpci omáčky. Vše s úctou a respektem k přírodě.
Složení
Krupice z pšenice tvrdé (Triticum durum).
Výživové údaje na 100 g |
Energie |
1510 kJ / 356 kcal |
Tuky |
1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,3 g |
Sacharidy |
69,5 g |
z toho cukry |
3,1 g |
Vláknina |
2,9 g |
Bílkoviny |
14,5 g |
Sůl |
0,01 g |
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
upozornění
Může obsahovat stopy sóji a hořčice.
Země původu
Itálie