Špaldová kaše NOMINAL 300g

 

Kaše Nomina skvěle chutnají, ale také jsou přímo nabité výživnými látkami pro lidský organismus a to v ideální kombinaci i poměru. Kaši si také můžete dochutit podle svého jazýčku ovocem (sušeným ovocem), ořechy, kakaem, čokoládou nebo třeba medem.

VEGAN, PALM, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
26.11.2024
54 Kč / ks
48 Kč bez DPH
   
Značka Nominal
Kategorie Snídaně, svačinky
 

Nomina špaldová kaše 

Oblíbená instantní kaše. Ptáš se proč? Špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, takže si zachovala obrovské množství cenných látek! Špalda ukrývá velké množství hořčíku a vitaminů skupiny B, včetně vitaminu B17, u kterého bylo prokázáno preventivní působení proti nádorovému bujení. Ve složení jako obvykle čekej jenom přírodní suroviny bez barviv, konzervantů a dalších podobných nežádoucích látek.

Neboj se experimentovat!

Špaldovou kaši si můžeš dochutit podle svých vlastních představ. Špaldová kaše na sladko je vynikající zejména s následujícími ingrediencemi:

  • med nebo marmeláda
  • všechny druhy ovoce
  • čokoláda
  • ořechy

Buď chytrolín

A až se tě příště kamarádi nebo někdo z rodiny zeptá, proč jíš špaldovou kaši, budeš mít odpověď. Teda v případě, že si zapamatuješ aspoň něco málo o tom, co to vlastně je pšenice špalda.

Pšenice špalda je jednou z nejstarších kulturních obilnin. V současné době zažívá svoji renesanci, a to především pro svůj vysoký obsah vlákniny a lehkou stravitelnost. Pšenice špalda obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus. Je výborným zdrojem vitamínů skupiny B (především B1, B2 a niacinu) a významný je také obsah vitamínu A a E. Z minerálních látek špalda obsahuje především fosfor, draslík, železo a hořčík. Obsahuje také relativně mnoho nenasycených mastných kyselin a žádný cholesterol.

Bílkovina špaldy má vysokou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina pšenice seté (obsah lepku se pohybuje v rozmezí 35–45 % a jeho kvalita je vysoká), proto lidé alergičtí na pšeničný lepek špaldu většinou snášejí. Vliv špaldy je však individuální a používání špaldy v bezlepkové výživě je nutné konzultovat s lékařem. Vláknina má jemnou strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a střevní peristaltiku. Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se její lehká stravitelnost a vhodnost při léčení některých alergií.

Složení

Celozrná pšenice špalda.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1586 kJ/378,8 kcal. Bílkoviny: 16,2 g. Sacharidy: 74,5 g. Tuky: 2,9 g. Vláknina: 9 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): minerální látky 1,8 g

Příprava

Do teplého mléka či vody vmícháme cereální kaši Nomina, až docílíme požadovanou hustotu. Necháme 2 - 3 minuty odstát.

Skladování

Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: