Pokud se chystáte vařit omáčku, polévku, či jiný tepelně upravený, či neupravený pokrm, zkuste použít špenát ve formě koření. Nemusíte z obchodu tahat obří pytle čerstvého špenátu, který se při tepelné úpravě smrskne na téměř nepatrné množství.
Obrovskou výhodou špenátových vloček je koncentrovaná chuť, takže vám i malé množství přidané do pokrmu dokáže nahradit čerstvý špenát, kterého byste museli přidávat poměrně více. Špenát ve formě vloček má stejné vlastnosti, jako sušené bylinky a je proto možné ho i stejně použít. Jedná se o zaručeně přírodní záležitosti bez jakékoliv genetické úpravy či jiného umělého zásahu - a je vhodný i pro vegany!
Složení
Špenát 100%
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1529 KJ Bílkoviny 41,1 g Sacharidy 41,2 g Tuky 2,5 g Vláknina 7,5 g Sodík 861 mg