Popis
Tabasco omáčka ze Zelených papriček
Bez lepku, bez kalorií a s menším množstvím soli než jiné pepřové omáčky.
Papričky se sklízejí ručně, aby byla zajištěna jejich patřičná zralost. Sklizené papričky se rozemelou na kaši, přidá se sůl a hotovou směsí se naplní sudy z bílého dubu, ve kterých směs zraje a zdokonaluje se po dobu až tří let. Tento proces vytváří jemné chutě jedinečné pro omáčku tabasco. Každá šarže pepřové kaše je osobně kontrolována členem rodiny McIlhenny, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita omáček. Tabascová směs se po třech letech přecedí, aby se z ní odstranily slupky a semena. Takto připravená směs se smísí s octem a nechá se ještě dozrát. Následně se jí naplní lahve a ty putují k zákazníkům.
Tento jednoduchý recept vytváří jedinečnou štiplavou chuť, která se hodí téměř ke každé kuchyni.
Člen rodiny McIlhenny osobně vybírá nejlepší rostliny na poli během sklizně. Semena paprik z těchto rostlin se ošetří a usuší pro použití v úrodě v následujícím roce.
TABASCO v kuchyni
Jedná se kořenící přípravek tekutý - jemně ostrý. Pálivost se pohybuje mezi 100 - 1200 SHU.
Ne příliš pálivá, ne příliš jemná, omáčka ze zeleného pepře Jalapeño je nutností pro mexické jídlo. Přidejte ho do guacamole, salsy, tacos a burritos, nebo ho vyzkoušejte v červených fazolích a rýži, paelle nebo v lahodném kanadském koktejlu Bloody Caesar.
Složení
kvasný ocet lihový, zelené papričky jalapeño (30%), pitná voda, jedlá sůl (max. 8%), kukuřičný škrob, zahušťovadlo (xanthan), konzervant (kyselina L-askorbová)
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 46 kJ / 11 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 1,8 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 1,2 g |
Bílkoviny | 0,6 g |
Sůl | 7,4 g |
Skladování
Skladujte a uchovávejte v suchu. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 30 dní.
Upozornění
Před použitím dobře protřepejte.
Země původu
USA
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.