Popis
živina Teriyaki omáčka
Dlouze jsme restovali, vařili a hutná Teriyaki omáčka jako základ například do udon nudlí je hotová. Má kouřovou, lehce ořechovou chuť díky pečenému sezamu a je dokonale vyvážená slanou, sladkou, pepřovou a ovocnou chutí.
Teriyaki omáčka je jedním ze základů japonské kuchyně. Jakmile ji jednou ochutnáte, už bez ni nebudete chtít vařit. Vynikající kombo tvoří s rýží a nudlemi, je skvělá také na marinování tofu, masa a ryb.
Tato Teriyaki omáčka vznikla ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Ten nyní slaví úspěch s asijskou kuchyní ve své restauraci PRU58 v pražských Holešovicích. Z jedné skleničky uvaříte 4 porce výraznějších nudlí nebo 6 porcí méně výrazných, např. vhodné pro děti.
- Z jedné sklenice uvaříte do 15 minut 4-6 porcí udon nudlí
- Vhodná pro marinování tofu, masa a ryb
- Čistě rostlinného původu a je tedy vhodná pro vegany i vegetariány
- Vyrobené z prvotřídních surovin v Přerově
- Jídlo jako z restaurace uvaříte doma za třetinovou cenu
Složení
Teriyaki omáčka. Teryiaki rozvar (sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice - lepek odstraněn behem fermentace, jedlá sůl), cukr třtinový, rýžové víno Mirin (lepkavá rýže, voda, rýže, výtažek z citrónu), voda, česnek, zázvor, shitake houba, mořská řasa, skořice, badyán). Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 772 kJ / 184 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 38,0 g |
z toho cukry | 36,0 g |
Bílkoviny | 4,9 g |
Sůl | 9,2 g |
Skladování
Skladujte na temném, chladném a suchém místě, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 7 dnů..
upozornění
Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.
Země původu
Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.