Popis
thajská kari pasta červená
Nejuniverzálnější z kari past je červená kari pasta která, se nachází v široké škále jídel, od thajského červeného kari s kuřecím masem až po pečeného lososa v thajské červené kari omáčce. Oba tyto recepty obsahují kokosové mléko a kari pastu, která obsahuje česnek, koření, galangal a červené chilli. Kari pasta neobsahuje umělá barviva a konzervanty.
Velmi důležité je kari pastu hned na začátku přípravy pokrmu chvíli smažit na oleji nebo kokosovém krému - smažením se z kari pasty uvolní její příjemná vůně. Teprve pak přidáváme maso, kokosové mléko, či jiné přísady.
Recept pro 2 osoby
- Smíchejte 50 g kari pasty se 2 lžícemi kokosového nebo jiného rostlinného oleje a lehce osmahněte.
- Zalijte 400 ml kokosového mléka a stále míchejte (střední teplota, 1 minuta).
- Přidejte 250 g vašeho oblíbeného masa a míchejte, dokud maso nebude hotové.
- Přidejte rybí omáčku, palmový cukr nebo koření podle potřeby.
- Můžete přidat 60 g nakrájených lilků a vařte je, dokud nebudou hotové.
- Přidejte lístky bazalky, listy kafírové limetky popřípadě čerstvé chilli.
- Před podáváním ozdobte lístky bazalky.
- Podáváme s kvalitní rýží.
Složení
Červené chilli papričky 28%, citronová tráva, česnek, šalotka, sůl, limetka, galanga, koření (kmín a koriandr).
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 509 kJ / 122 kcal |
Tuky | 5,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,8 g |
Sacharidy | 10,0 g |
z toho cukry | 4,0 g |
Bílkoviny | 3,9 g |
Sùl | 11,7 g |
Skladování
Chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření uchovávejte výrobek v chladničce.
Země původu
Thajsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.