Popis
thajská kari pasta massaman
Massaman kari je jemné, pikantní a lehce nasládlé kari s podtóny voňavého koření, jako je kmín, kardamom a skořice. Nejčastěji se využívá k přípravě pokrmů vycházejících z asijských receptur. Hodí se k rybám, rýži i zelenině. Massaman kari pasta je žlutá pasta, která nese název po pokrmu Massaman, neboli muslimském kari. Pasta je tak hustější a sladší.
Recept na massaman kuře
- Kuřecí maso nakrájejte na kostičky (lze použít i hovězí maso nebo krevety).
- V hluboké pánvi rozpalte olej nebo kokosový krém, do kterého přidejte kari pastu a zahřívejte, dokud se plně nerozvoní.
- Přidejte maso, očištěné brambory nakrájené na osminky, eventuálně další tvrdou zeleninu.
- Pokud použijete lilek a cuketu, tak ty dávejte až těsně před koncem varu.
- Směs minutu restujte a pak přidejte další kořenící ingredience a zalijte kokosovým mlékem.
- Vařte na mírném plamenu, dokud nejsou brambory měkké.
- Podávejte s vařenou jasmínovou rýží a posypané čerstvým koriandrem.
Tipy pro rychlejší přípravu:
- Není špatný nápad povařit brambory 3-4 minuty před tím, než je přidáte do kari. Je to skvělý trik, když spěcháte a nechcete čekat, až brambory v kari omáčce změknou.
- Místo přidání soli (v případě potřeby) zkuste přidat sójovou omáčku. Dodá vám slanou chuť a zároveň prohloubí celkovou chuť pokrmu.
Složení
Červené chilli papričky 20%, česnek, šalotka, sůl, citronová tráva, kmín, koriandrová semínka, galangal.
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 519 kJ / 124 kcal |
Tuky | 5,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,8 g |
Sacharidy | 12,0 g |
z toho cukry | 7,2 g |
Bílkoviny | 3,9 g |
Sùl | 14,9 g |
Skladování
Chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření uchovávejte výrobek v chladničce.
Země původu
Thajsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.