Popis
dry demerara - tmavý třtinový cukr RAW
Tmavý třtinový cukr RAW je přírodní sladidlo vyrobené z čerstvé třtiny bez použití chemických látek a rafinace. Tento cukr si zachovává většinu přirozených minerálů a vitamínů, které se v třtině přirozeně vyskytují, jako jsou železo, vápník a vitamíny skupiny B.
Chuťově je tento cukr výrazný, má velmi zajímavou karamelovou chuť a je u nás velmi oblíbeným každodenním sladidlem. Tmavý třtinový cukr se vyrábí ze zralé cukrové třtiny, která se lisuje.
Vylisovaná šťáva postupně krystalizuje v cukr, který se odstředivou silou částečně oddělí od melasy. Třtinový cukr obsahuje zbytkový obsah melasy (čím je cukr tmavší, tím je zbytkové melasy v cukru více), která cukru dodává přírodní karamelovou a medovou chuť.
Tmavý třtinový cukr je také vynikající pro přípravu marinád, omáček a dezertů, kde přidává hloubku chuti a zvýrazňuje ostatní ingredience.
Co znAMená "raw" u třtinového cukru
Označení RAW u třtinového cukru znamená, že cukr byl minimálně zpracován. Slovo "RAW" v angličtině znamená "surový", což v tomto kontextu naznačuje, že cukr prošel procesem, který zachovává více přirozených vlastností třtiny, včetně barvy, chuti a také minerálů a vitamínů, které jsou běžně odstraněny během rafinace bílého cukru.
Třtinový cukr RAW obvykle prochází procesem, kde je třtinová šťáva extrahována, zahuštěna a krystalizována, ale nejsou použity chemikálie pro bělení nebo další čištění, které jsou typické pro výrobu bílého cukru. Díky tomu si RAW třtinový cukr zachovává charakteristickou zlatavou až hnědou barvu a bohatší chuť.
Složení
100% třtinový cukr
Upozornění: vzhledem k tomu, že se jedná o přírodní produkt, může se barevný odstín produktu lišit v závislosti na jeho zpracování.
Skladování
Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65%
Země původu
Costa Rica / Mauricius / Kolumbie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.