• 1 z 2
 

Uganda Bugishu AA

 

Uganda Bugishu AA je výjimečná arabika z regionu Bugisu, pěstovaná na svazích hory Elgon ve výškách 1 300–2 200 m. Nabízí plnou chuť s tóny čokolády a ovoce, pěstována tradičně bez chemie.

od 159 Kč / ks
od 142 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Uganda
Zvolte variantu
Uganda Bugishu AA Množství: 250g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 24.1.2025
159 Kč / ks
142 Kč bez DPH
   
Uganda Bugishu AA Množství: 250g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 24.1.2025
159 Kč / ks
142 Kč bez DPH
   
Uganda Bugishu AA Množství: 500g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 24.1.2025
299 Kč / ks
267 Kč bez DPH
   
Uganda Bugishu AA Množství: 500g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 24.1.2025
299 Kč / ks
267 Kč bez DPH
   
Uganda Bugishu AA Množství: 1kg
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 24.1.2025
569 Kč / ks
508 Kč bez DPH
   
Uganda Bugishu AA Množství: 1kg
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 24.1.2025
569 Kč / ks
508 Kč bez DPH
   
 

Uganda Bugishu AA je výjimečná arabika, která pochází z regionu Bugisu na východě Ugandy, především z oblasti kolem svahů hory Elgon. Tato káva nese označení AA, což znamená, že byla roztříděna podle velikosti zrn – AA označuje velká, vysoce kvalitní zrna, která jsou považována za prémiová.

Kávovníky v této oblasti rostou v nadmořských výškách 1 300–2 200 metrů, což poskytuje ideální podmínky pro pomalé zrání kávových třešní. Úrodná sopečná půda, mírné klima a dostatek srážek se podílejí na jedinečném chuťovém profilu kávy.

Uganda - z boku

Většina farmářů v Bugisu pěstuje kávu tradičními metodami na malých farmách, často bez intenzivního používání chemických hnojiv či pesticidů.

Uganda Bugishu AA patří k nejlepším kávám z Afriky, přičemž je ceněna nejen pro svou vysokou kvalitu, ale i díky tomu, že pochází z méně známé, avšak bohaté kávové tradice Ugandy. Tato káva je ideální pro ty, kteří chtějí objevit něco výjimečného s plným tělem a komplexní chutí.

Chuť ugandské kávy

Uganda Bugishu AA je známá svou plnou, hutnou chutí a mírně výraznou kyselostí. Typicky nabízí tóny hořké čokolády, pražených oříšků a lehkých ovocných nuancí, které mohou připomínat švestky nebo bobulové ovoce.

Chuť je bohatá, vyvážená a zakončená jemným, zemitým dozvukem, což jí dodává hloubku a charakter. Acidita je střední až mírná, což činí tuto kávu univerzálně oblíbenou.

Aroma kávy je intenzivní, připomíná kakaové boby, koření a jemné náznaky sušeného ovoce. Tento výrazný a přitom jemný aromatický profil z ní činí skvělou volbu jak pro milovníky klasického espressa, tak i pro přípravu filtrované kávy.

  • Jedná se o kávu střední kyselosti

JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?

Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

šálek kávy 8 menší vital country

JAK KÁVU SKLADOVAT ?

O tomto tématu si přečtěte > Zde <


 

Druh kávy 100% Arabica
Káva podle stupně kyselosti Káva střední kyselosti

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: