Včelí pyl

 

Včelí pyl je přírodním produktem, který vašemu tělu dodá bílkoviny, antioxidanty a spoustu dalších živin. Pyl příznivě ovlivňuje zažívání, duševní pohodu i obranyschopnost těla. Dejte si lžičku chutného pylu denně nebo jej přidejte do jogurtu, smoothies či k müsli.

GMO, GLUTEN

od 89 Kč / ks
od 79 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Superpotravina
Zvolte variantu
Včelí pyl Vital Country Množství: 100 g Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
89 Kč / ks
79 Kč bez DPH
   
Včelí pyl Vital Country Množství: 200 g Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
169 Kč / ks
151 Kč bez DPH
   
Včelí pyl Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
329 Kč / ks
294 Kč bez DPH
   
 

včelí pyl

Včelí pyl je čistě přírodní výrobek, který se získává sběrem a šetrným sušením zbytkového pylu, který včely přinesou do úlu. Rovněž neobsahuje žádnou přidanou chemii. Včelí pyl je velmi kvalitní surovinou, vědci v něm doposud nalezli 250 různých přírodních látek.

Ve včelím pylu naleznete 19 aminokyselin, včetně esenciálních, antioxidanty, minerály, fytonutrienty, nenasycené mastné kyseliny a enzymy. Včelí pyl je tak perfektním zdrojem různých živin důležitých pro náš organismus. Chuť má velmi příjemnou, připomíná med a květy.

Včelí pyl - z boku 

Včelí pyl se doporučuje na podporu myšlení, soustředění, zmírnění únavy a zlepšení paměti. Pozitivně působí na imunitu, zažívání a kardiovaskulární systém. Povzbuzuje sexualitu, plodnost a napomáhá urovnat menstruační cyklus. Ženy v přechodu jej zase užívají pro zmírnění příznaků, které jsou pro toto období typické. Mezi sportovci je oblíbený pro podporu fyzického výkonu a následnou regeneraci.

Jak se včelí pyl používá

Včelí pyl rozpusťte v medu a následně jej přidejte do nápojů či pokrmů. Pro lepší stravitelnost pylu jej můžete fermentovat. Do lžíce medu přimíchejte 100g pylu a 30 ml vlažné vody, kterou předtím převařte. Směs uzavřete do sklenice a při pokojové teplotě nechejte stát 3 dny.

Poté fermentovaný pyl uchovávejte v chladu. Pak dodejte medovou chuť jogurtu, tvarohu, kaším či müsli. Včelí pyl můžete přidat také do smoothies nebo jiných nápojů. Dochutit s ním můžete i dezerty či zmrzlinu. Nebo si jej dejte jen tak na lžičce. Denně se doporučuje přijmout jednu lžičku včelího pylu.

Upozrnění: před užitím doporučujeme provést test na snášenlivost včelího pylu. Menší množství včelího pylu naneste na zápěstí, kde cítíte tep. Pokud se objeví červená skvrna (v rozmezí 3-5 hodin), je velmi pravděpodobné, že máte alergii a včelí pyl tedy nekonzumujte. Při alergii na pyl je třeba rovněž opatrnosti s užíváním, doporučuje se podávat poloviční množství. Včelí pyl není vhodný pro těhotné a kojící, děti do 3 let, osobám s onemocněním ledvin a nádorovými onemocněními.

Složení

100% včelí pyl

Výživové údaje na 100 g
Energie 1103 kJ / 261 kcal
Tuky 5,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 3,0 g
Sacharidy 31,0 g
    z toho cukry 21,0 g
Bílkoviny 23,0 g
Sůl 0,1 g

Země původu

Bulharsko / Polsko

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě, mimo dosah malých dětí. Obal vždy dobře uzavřete.


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: