Popis
Instantní jáhlové vločky
Pokud chcete jíst zdravě, není lepšího způsobu, jak začít, než vyzkoušet jáhlové vločky. Ty nejenže jsou velice zdravé, jsou také chutné, a díky své univerzálnosti se dají využít k přípravě nepřeberného množství rozličných pokrmů, sladkých i slaných. Obdobné použití jako ovesných vloček.
V jáhlových vločkách se kloubí příjemná chuť s obrovským množstvím živin. Stejně jako v samotných jáhlách, i v jáhlových vločkách se nalézá mnoho vitaminů a minerálů. Z vitaminů se jedná hlavně o vitaminy B1 a B2. Minerály zahrnují železo, vápník či hořčík.
Dále se v jáhlových vločkách nachází fosfor, zinek, měď či křemík. Díky vysokému obsahu vlákniny jsou jáhlové vločky vynikající pro redukční dietu. Navíc jsou přirozeně bezlepkové, pochutnat si na nich tedy mohou i celiaci. Jsou vhodné pro osoby s dýchacími potížemi, posilují oči a ledviny.
použití jáhlových vloček
Klasikou, která nijak neurazí, jsou bezpochyby sladké i slané kaše. Avšak z jáhel se dá připravit i celá řada kulinářských specialit - díky své chuti se hodí takřka všude. Dále se přidávají do domácích chlebů a jiného pečiva, jako zahušťovadlo do polévek, chutné jsou i jogurtu s jáhlovými vločkami. Udělejte tedy něco pro své tělo a zařaďte jáhlové vločky do svého jídelníčku.
PŘÍPRAVA
Na 1 hrnek vloček přidejte 2 hrnky tekutiny. Do horké vody, mléka nebo rostlinného mléka vsypte vločky, zamíchejte a nechte odstát 5 - 8 minut. K vločkám můžete přidat sušené ovoce nebo ořechy. Můžete osladit oblíbeným sladidlem.
Složení
Jáhlové instantní vločky
Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1540 kJ / 364 kcal |
Tuky | 4,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 69,0 g |
z toho cukry | 4,0 g |
Bílkoviny | 11,0 g |
Sůl | 0,008 g |
SKLADOVÁNÍ
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům
Země původu
Polsko / Ukrajina / Rusko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.