Popis
vločky ovesné BIO
Vločky jsou často základem jídelníčků u vzpěračů, kulturistů i dalších sportovců. A je to proto, že je to lehce stravitelná potravina, která obsahuje spoustu vlákniny, co vás na dlouho zasytí.
Ve vločkách najdete i větší množství bílkovin, nenasycené mastné kyseliny, vitamíny i minerály. Vločky mají spíše neutrální chuť s jemným oříškovým nádechem. Vločky se dají jíst syrové, ale doporučuje se je před konzumací tepelně zpracovat.
použití bio ovesných vloček
Ovesné vločky se vám v kuchyni neztratí. Jsou vhodné na přípravu sladkých i slaných pokrmů. Na snídani z nich můžete udělat kaši, smíchat je s jogurtem nebo si připravit domácí müsli. Na svačinku si dejte ovocné smoothie a obohaťte ho o vlákninu pomocí vloček. Upečte si ovesné sušenky, muffiny i nepečené cukroví.
Příprava
Přelijte vroucí vodou a nechte odstát cca 1 minutu. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
OVESNÉ vločky celé*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1557 kJ / 370 kcal |
Tuky | 8,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,3 g |
Sacharidy | 56,1 g |
z toho cukry | 1,0 g |
Bílkoviny | 12,1 g |
Sůl | < 0,01 g |
Skladování
Při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Tip: pokud ovesné vločky zkombinujete například s ořechy nebo tvarohem, docílíte tím snížením glykemického indexu pokrmu, což je pro zejména pro diabetiky dobrou zprávou.
Země původu
EU / Ukrajina (mimo EU)
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.