Popis
Pohankové vločky jemné instantní
Pohanka je rostlinou, jejíž obliba v rámci pečení či vaření v posledních letech rapidně vzrostla. Její velikou výhodou je to, že neobsahuje lepek a proto je často využívaná v rámci bezlepkového jídelníčku. Ne nadarmo se pohanka Řádí mezi superpotraviny.
Použití
Máte-li raději klasiku, ochuťte tak, jak jste zvyklí – sušeným ovocem nebo ořechy. Obměna jídel samozřejmě nemusí spočívat je ve změně vloček – místo klasického kravského mléka použijte k přípravě kaše například mléko mandlové, někteří z vás si ho jistě běžně vyrábíte doma.
Pohankové vločky využijete také při přípravě polévek, pomazánek, nákypů nebo karbanátků. Skvěle chutnají v kombinaci s rozinkami, medem, skořicí nebo para ořechy. Syrové vločky přihoďte do mléka, jogurtu nebo si do zásoby připravte domácí pečené müsli.
Návod k přípravě
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
100% pohankové vločky.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1466 kJ / 350 kcal |
Tuky | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 71,0 g |
z toho cukry | 0,4 g |
Bílkoviny | 9,8 g |
Sůl | 0,01 g |
Země původu
Rusko / Ukrajina
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.