Popis
BIO quinoa vločky
Quinoa jak ji známe, jsou vlastně semena byliny Merlíku čilského a řadí se mezi pseudoobiloviny, stejně jako např. pohanka. Neobsahuje lepek, je nenadýmavá a má lehce oříškovou chuť. Většinu z quinoy tvoří škroby, je v ní ale i nerozpustná vláknina a zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny.
Quinoa se doporučuje pro vegany, vegetariány i sportovce, protože obsahuje velké množství bílkovin a co je hlavní, obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Mimo to v ní samozřejmě najdeme spoustu vitamínů, antioxidantů i minerálů.
Použití Quinoových vloček
BIO quinoa vločky můžete použít hned zrána, třeba na snídaňovou kaši. Doplňte kaši ovocem a oříšky a máte vynikající a zdravou snídani. Nebo si je přidejte do jogurtu, mléka, tvarohu nebo při výrobě domácího müsli či granoly. Pokud ujíždíte na smoothies, tak i tam se vločky z quinoy hodí.
Quinoa vločky se dají využít i na zahušťování omáček a polévek. Využít vločky můžete při přípravě sekané nebo karbanátků z mletého masa. Ve vegetariánské verzi můžete pak z uvařené zeleniny a quinoa vloček připravit chutné placičky. Do těsta na chléb či jiné pečivo, do drobenky, sušenek, nepečeného cukroví, nádivek, paštik, a tak bychom pokračovali do nekonečna. BIO quinoa vločky budete používat tak často, že Vám doporučuje nakoupit pořádnou zásobu.
Příprava
Quinoa vločky propláchněte vroucí vodou, vařte 2 minuty v tekutině (rostlinný nápoj, mléko) nebo jen vroucí vodou přelijte a nechejte 3 minuty stát. Na 50g vloček použijte 150 ml tekutiny.
Složení
100% quinoa bílá - vločky*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1460 kJ / 350 kcal |
Tuky | 5,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,2 g |
Sacharidy | 59,8 g |
z toho cukry | 1,5 g |
Bílkoviny | 14,2 g |
Sůl | 0,05 g |
Skladování
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Země původu
Peru (mimo EU)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.