Popis
Xanthanová guma - Xanthan gum
Xantanová guma se běžně přidává do potravin díky svým vlastnostem. Prodlužuje trvanlivost potravin, udržuje je čerstvé a zpomaluje jejich vysušování. Xantan má zároveň stabilizující účinky. Ovlivňuje tedy barvu, texturu či vlastnosti konečného produktu.
Xantan velmi oceníte při přípravě bezlepkového pečiva. Xanthanová guma totiž nahrazuje funkci lepku. Těsto se díky ní tak výrazně nedrolí a celkově se s ním daleko lépe pracuje. Opět platí, že hotový chléb vydrží déle vláčný. Vhodný i při Low Carb.
Použití
Xanthanové gumy stačí 1 – 2 g na 1 kg všech suchých surovin, které v těstě použijete. Takže vám náš balíček opravdu dlouho vydrží. A jak xantan do těsta použít? Stačí ho přimíchat k mouce a pak pokračovat, jak jste zvyklí. Xantanovou gumu využijete i při přípravě jiných pokrmů.
Díky xantanu vám zavařené maso déle vydrží a domácí šunka bude mít tu správnou konzistenci. Lépe spojíte jednotlivé složky dresingu. Můžete ji využít i místo jíšky k zahuštění šťáv či omáček. Vyrobte dětem domácí želatinové bonbóny, s xantanem vám to půjde raz dva. Že vás při výrobě domácí zmrzliny trápí ledové krystalky? Xantanová guma vám s tím pomůže a zamezí jejich vzniku.
Složení
Xantanová guma E415
Ce je E415 ZDE
Skladování
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 22°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.
Země původu
Čína
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.