Popis
Sušený zázvor Bez SO2
Zázvor (Zingiber officinale) sám o sobě je velmi exotická rostlina, která se do Evropy dostala již ve středověku, a to převážně skrze kuchyni. Jeho používání Řeky a Římany již naznačuje, že se jedná o opravdu pozoruhodnou plodinu.
Při užívání zázvoru je však potřeba velké opatrnosti. Zázvor obsahuje spoustu látek, které jsou zdraví prospěšné (jako např. gingerol), ale je velmi snadné to s dávkováním trošku přehnat. Na druhou stranu, pro využití jeho účinků, ho není potřeba velké množství.
Velmi často se používá jako koření, a to nejen kvůli jeho výraznému aroma. Jeho typická vůně a intenzivně pikantní chuť je způsobena esenciálními oleji, které zázvor obsahuje (pro představu obsahuje přes 60 různých chemických látek).
Jak využít sušený zázvor
Pokud venku mrzne až praští, udělejte si zázvorový čaj, který vás zaručeně zahřeje. Na přípravu budete potřebovat 4 - 5 plátků sušeného zázvoru, který zalijte horkou vodou. Poté nechte 15 minut odstát.
Pro doladění chutí můžete do takto připraveného čaje přidat citrón a také můžete osladit medem, třtinovým cukrem, kokosovým cukrem nebo oblíbeným sirupem. Obrňte se sušenými zázvorovými plátky!
Složení
Zázvor sušený (90%), fruktóza (10%)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1465 kJ / 350 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 85,0 g |
z toho cukry | 62,0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Thajsko
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.