Popis
BIO hořčičná semínka na klíčení
BIO semena hořčice jsou určená k celoročnímu klíčení. Hořčice má příjemnou jemně kořeněnou chuť.
Naklíčené hořčičné semínko obsahuje mnoho živin, jako jsou vitamíny A, B, C a K, železo, vápník a hořčík, které přispívají k celkovému zdraví a vitalitě. Obsahuje také mnoho antioxidantů, které pomáhají chránit tělo před poškozením způsobeným volnými radikály a snižují riziko vzniku některých chronických onemocnění. Naklíčené hořčičné semínko také obsahuje enzymy, které podporují detoxikaci těla a podporují imunitní systém. Díky obsahu vlákniny podporuje trávení a zdravou hmotnost těla.
PROČ JE DOBRÉ JÍST KLÍČKY?
Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky. Jsou čerstvou a kvalitní zeleninou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel. Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy.
Klíčky jsou snadno stravitelné a mají vysoký obsah vlákniny, což podporuje trávení. Vysoký obsah bílkovin je důležitý pro správný růst svalů. Obsažené enzymy zase pomáhají trávit lépe potravu a zlepšují vstřebávání živin.
Návod k přípravě
Doba namáčení: 4-8 hodin
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20°C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cm
použití
Na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek.
Složení
Semena hořčice seté* (Sinapis alba L.).
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Před konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce při teplotě do 12°C.
Upozornění
Ukládejte mimo dosah dětí.
země původu
Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.