Popis
BIO ředkvička na klíčení
BIO semena ředkvičky jsou určená k celoročnímu klíčení. Mají pikantní chuť.
Naklíčená semena ředkviček jsou skvělým zdrojem živin, obsahují mnoho vitamínů a minerálů, které posilují imunitní systém, podporují zdraví kostí a svalů, zlepšují metabolismus a zdraví kůže. Díky vysokému obsahu antioxidantů a enzymů podporují detoxikaci těla.
PROČ JE DOBRÉ JÍST KLÍČKY?
Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky. Jsou čerstvou a kvalitní zeleninou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel. Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy.
Klíčky jsou snadno stravitelné a mají vysoký obsah vlákniny, což podporuje trávení. Vysoký obsah bílkovin je důležitý pro správný růst svalů. Obsažené enzymy zase pomáhají trávit lépe potravu a zlepšují vstřebávání živin.
Návod k přípravě
Doba namáčení: 6-8 hodin
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20°C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 2,5-7 cm
použití
Na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek.
Složení
Semena ředkve seté - ředkvičky* (Raphanus sativus, Daikon).
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Před konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce při teplotě do 12°C.
Upozornění
Ukládejte mimo dosah dětí.
země původu
Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.