Popis
BIO řeřicha na klíčení
BIO semena řeřichy jsou určená k celoročnímu klíčení. Řeřicha má příjemnou jemně kořeněnou chuť.
Naklíčená semena řeřichy jsou bohatá na vitamíny A, B, C a E, minerály, antioxidanty a enzymy, což je dělá skvělou volbou pro podporu celkového zdraví. Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje naklíčená řeřicha trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Obsahuje také mnoho antioxidantů, které pomáhají chránit tělo před volnými radikály a podporují imunitní systém. Naklíčená semena řeřichy mají také vysoký obsah chlorofylu, který podporuje detoxikaci těla a pomáhá při léčbě různých kožních onemocnění, jako například akné a ekzémů.
Proč je dobré jíst klíčky?
Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky. Jsou čerstvou a kvalitní zeleninou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel. Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy.
Klíčky jsou snadno stravitelné a mají vysoký obsah vlákniny, což podporuje trávení. Vysoký obsah bílkovin je důležitý pro správný růst svalů. Obsažené enzymy zase pomáhají trávit lépe potravu a zlepšují vstřebávání živin.
Návod k přípravě
Doba namáčení: 0 min (Nenamáčet.)
Rosit vodou: 3-5x denně
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20°C
Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cm
použití
Na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek.
Složení
Semena řeřichy seté* (Lepidium sativum).
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Před konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce při teplotě do 12°C.
Upozornění
Ukládejte mimo dosah dětí.
země původu
Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.