indonéské rendang kari
Indonéské rendang kari je autentická směs koření z Indonésie, která dodá vašim jídlům jedinečnou chuť a vůni. Restovala se pomalinku několik hodin, aby byla krásně jemná. Je čistě rostlinného původu a je tedy vhodná pro vegany a vegetariány.
Příprava indonéského rendang kari vám nezabere víc jak 15 minut. Výsledkem je jídlo jako z restaurace, které si uvaříte doma za třetinovou cenu.

Rendang je slavnostní pokrm indonéské kuchyně. Skládá se z hovězího masa, které se nakrájí na kostky, a dusí se s kokosovým mlékem a touto kari pastou. Přípravou se trochu podobá českému guláši nebo třeba francouzskému Beef Bourguignon. Maso můžete jednoduše nahradit jakýmkoliv rostlinným proteinem.
Z této skleničky připravíte 6 - 10 porcí – podle toho, jak to máte rádi pálivé. Na jedno vaření pro 2 porce používáme běžně 2 lžíce kari.
Složení
Olej řepkový, cibule červená, kokos strouhaný, chilli papričky (9%), voda, zázvor, citrónová tráva, galandal kořen, česnek, limetový list, koření (<2,4%).
Výživové údaje na 100 g |
Energie |
1559 kJ / 377 kcal |
Tuky |
36,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,1 g |
Sacharidy |
12,0 g |
z toho cukry |
3,7 g |
Bílkoviny |
1,7 g |
Sůl |
0,7 g |
Skladování
Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25°C, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7°C a spotřebujte do 14 dnů.
Upozornění
Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji, pšenice, celeru a hořčice.
země původu
Česká republika