Popis
indonéské rendang kari
Indonéské rendang kari je autentická směs koření z Indonésie, která dodá vašim jídlům jedinečnou chuť a vůni. Restovala se pomalinku několik hodin, aby byla krásně jemná. Je čistě rostlinného původu a je tedy vhodná pro vegany a vegetariány.
Příprava indonéského rendang kari vám nezabere víc jak 15 minut. Výsledkem je jídlo jako z restaurace, které si uvaříte doma za třetinovou cenu.
Rendang je slavnostní pokrm indonéské kuchyně. Skládá se z hovězího masa, které se nakrájí na kostky, a dusí se s kokosovým mlékem a touto kari pastou. Přípravou se trochu podobá českému guláši nebo třeba francouzskému Beef Bourguignon. Maso můžete jednoduše nahradit jakýmkoliv rostlinným proteinem.
Z této skleničky připravíte 6 - 10 porcí – podle toho, jak to máte rádi pálivé. Na jedno vaření pro 2 porce používáme běžně 2 lžíce kari.
Složení
Olej řepkový, cibule červená, kokos strouhaný, chilli papričky (9%), voda, zázvor, citrónová tráva, galandal kořen, česnek, limetový list, koření (<2,4%).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1559 kJ / 377 kcal |
Tuky | 36,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8,1 g |
Sacharidy | 12,0 g |
z toho cukry | 3,7 g |
Bílkoviny | 1,7 g |
Sůl | 0,7 g |
Skladování
Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25°C, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7°C a spotřebujte do 14 dnů.
Upozornění
Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji, pšenice, celeru a hořčice.
země původu
Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.